Werkwijze

Due diligence onderzoeken uitgebreid met de Circularity en HR-scan

Voordat wij overgaan tot een mogelijke investering, voeren wij diverse due diligence onderzoeken uit. Hierbij zijn de standaard aandachtsgebieden (financieel, juridisch en fiscaal) uitgebreid met een zogenaamde Circularity-scan (het objectief meetbaar maken van de ESG-impact van een bedrijf) en HR-scan (het bepalen van de vitaliteit op het gebied van human resources). De uitkomsten van de Circularity-scan en HR-scan zijn mede doorslaggevend voor het besluit om al dan niet te participeren in een bedrijf.

Na afronding van een investering, volgt een post-deal proces gericht op de begeleiding en advisering van de totale bedrijfsvoering met aandacht voor de volgende gebieden:

  • Strategie (financiële doelstellingen & businessplan);
  • Marketing (start met de “Why-dag” – missie, merk/kernwaarden, business proposities, en communicatie plan);
  • Human Resources (de afstemming van human capital op de strategie);
  • Financiële cockpit (maandelijkse rapportages op financieel, juridisch & fiscaal gebied).

Als onderdeel van de begeleiding stellen wij in samenwerking met de management teams ook een ambitieus en duurzaam groeiplan op. Zowel de korte (3 jaar) als lange termijn doelstellingen (10 jaar) zijn gebaseerd op de uitkomsten van de Circularity-scan. Het plan voorziet in:

  • Environment – verbetering van de efficiëntie in grondstoffenverbruik (circulaire economie) en het vervangen van conventionele technologieën voor meer duurzame technologieën;
  • Social – verbetering van zaken zoals: verloop personeel, ziekteverzuim en talentontwikkeling;
  • Governance – verbetering van zaken zoals: proceskosten, corruptie en onbehoorlijk bestuur.

Convent Capital beschikt inmiddels over een breed team van specialisten die hun expertise leveren op de genoemde onderdelen.